Steun lokale horeca door te bestellen via Diner voor thuis

28-03-2020 | Nieuws

Restaurants, café’s en andere horecagelegenheden zijn enorm hard getroffen door de corona crisis en het is nog niet over. Online verschenen dagelijks steeds meer berichten van horecazaken over eventuele bezorgmaaltijden. Een Facebook bericht verdwijnt echter snel in de massa… Een eigen pagina op het nieuwe platform en een bericht in de nieuwe Facebookgroep niet! Reden genoeg voor initiatiefnemer Danny Moons (26) om actie te ondernemen.

De eerste stap was het oprichten van Facebookgroep ‘Diner voor thuis Gooi en Vechtstreek’, waar horecagelegenheden kunnen laten weten dat zij hun maaltijden ook bezorgen en wat er op het menu staat. Deze groep telt op het moment van schrijven ruim 1.650 deelnemers en is nog steeds groeiende.

Maar ook Facebookberichten zijn helaas maar tijdelijk zichtbaar… Een logische tweede stap was daarom oprichten van een gratis onlineplatform: www.dinervoorthuis.nl. Hier kun jij je als horecaondernemer gratis aanmelden en een vermelding van jouw zaak plaatsen.

Hongerige of dorstige mensen kunnen hier een bestelling doorgeven aan de ondernemers, die thuis worden bezorgd of kan worden afgehaald. De eerste ervaringen van ondernemers zijn positief.

Een lokale ondernemer meldt:

Inmiddels staan wij met Cooke’d ook vermeld op de website van diner voor thuis. Super initiatief van Danny Moons! Wij zijn er super blij mee. Neem snel een kijkje!

Hoe steunt diner voor thuis de lokale horeca?

Enerzijds is het een plek voor horecazaken om zich te laten zien: een extra stukje zichtbaarheid met een beetje community building via Facebook.

Aan de andere kant is het voordelig voor de ondernemers. Inschrijven is gratis en blijft gratis en er wordt geen enkele vorm van commissie gerekend over bestellingen. Het is echt de intentie om met dit platform de lokale horeca te ondersteunen tijdens deze moeilijke tijd. Je kunt niet online betalen, zoals bij enkele grote platforms. Maar dat maakt het eigenlijk ook wel leuk. Het is nu toch een beetje menselijker door met iemand te bellen of zelfs te mailen..

Ouderwets bestellen met de mogelijkheden van nu!

Voor wie is dinervoorthuis.nl?

Diner voor thuis is voor iedereen die eten of drinken wil bestellen, voor nu in de Gooi- en Vechtstreek.

En als we kijken naar de horecagelegenheden? Dan zou ik zeggen dat het ook voor een breed publiek is. Of je nu een sterrenrestaurant, kroeg of bakkerij hebt, er is voor jou een plekje op diner voor thuis. Dus schrijf je snel in en laat zien de mogelijkheden van jouw horecagelegenheid zijn. Twijfel je nog? Neem dan even contact op!